Registratieplicht geneutraliseerde wapens voor 14 maart

Heb jij al jarenlang een ongebruikt wapen aan je muur hangen of op je kast liggen? Lees dan zeker even verder! Want door een aanpassing in de wapenwet moeten alle geneutraliseerde wapens voortaan ook geregistreerd worden. Dit moet voor zondag 14 maart gebeurd zijn! 

Wapen

Je kan een wapen dan onbruikbaar gemaakt is (een zogenaamd geneutraliseerd wapen) laten registreren door het ingevuld document 'registratieattest model 9-ter aangifte' over te maken aan de dienst wapenvergunningen van de provincie Limburg.

Ook elke overdracht, erfenis en invoer van een geneutraliseerd wapen moet geregistreerd worden bij het provinciebestuur. Dit dient te gebeuren door middel van het 'registratieattest model 9-ter overdracht'. 

Registratieattesten

Je kan beide registratieattesten via deze link of onderaan deze pagina downloaden.

Overmaken aan het provinciebestuur

Een attest moet worden overgemaakt aan de dienst wapenvergunningen van de provincie Limburg. Dit kan zowel per post als per e-mail:

Provincie Limburg

Federale Taken

Dienst wapenvergunningen 

Universiteitslaan 1

3500 Hasselt

wapenvergunningen@limburg.be

Deadline: 14 maart

De registratie moet voor 14 maart 2021 gebeurd zijn. Ben je na die datum in het bezit van een geneutraliseerd wapen maar heb je geen bewijs van je registratie? Dan ben je illegaal in het bezit van een vuurwapen. Hierop staan boetes van 800 tot 200.000 euro en/of gevangenisstraffen van een maand tot vijf jaar!