Resultaten gecoördineerde actie in kader van overlast

Gisteren hield de politie Limburg Regio Hoofdstad een gecoördineerde actie in het kader van overlast in Hasselt. Hierbij werd ook het in- en uitgaand verkeer ter hoogte van de gevangenis gecontroleerd.

Gisteren hield de politie Limburg Regio Hoofdstad een gecoördineerde actie in de Zwarte-Brugstraat in Hasselt. De federale politie leverde ondersteuning door middel van twee drugshonden. De keuze van de locatie maakte het mogelijk om ook het in- en uitgaand verkeer van de gevangenis te controleren. Zowel personen die zich met een voertuig, openbaar vervoer, per fiets of te voet verplaatsten, werden gecontroleerd. In totaal werden 55 personen en 41 voertuigen gecontroleerd.

Vijf personen waren in het bezit van verdovende middelen en twee bestuurders waren onder invloed van verdovende terwijl ze zich in het verkeer begaven. Een andere persoon werd gecontroleerd toen hij na een bezoek aan het politiecommissariaat met de fiets wilde vertrekken. Hij stelde zich verbaal agressief op en bleek, na controle, onder invloed van verdovende middelen te zijn. Zowel zijn fiets als zijn rijbewijs werden tijdelijk ingetrokken.

Daarnaast werd een persoon met dealershoeveelheden drugs onderschept. Na controle bleek het te gaan om meer dan 175 gram hasj. De verdachte, een 41-jarige vrouw uit Lanaken, werd voor verhoor mee naar het politiecommissariaat genomen en zal verder opgevolgd worden in het kader van project M.

De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde onder andere ook nog 7 onmiddellijke inningen op voor het niet-dragen van de gordel.

In het kader van de actie werd ook nog twee andere overlastplaatsen in Hasselt gecontroleerd, namelijk het Rongeseplein en in de stationsomgeving. 10 personen werden aan een controle onderworpen waarbij er twee processen-verbaal voor drugsbezit werden opgesteld.