Resultaten verkeerscontroles

Afgelopen weekend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad zowel snelheidscontroles als alcohol- en drugscontroles op verschillende locaties in de politiezone. 14 bestuurders legden een positieve ademtest af en twee bestuurders waren onder invloed van drugs. 100 bestuurders hielden zich niet aan de snelheid.

Alcohol- en drugscontroles

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad alcohol- en drugscontroles op drie locaties in de politiezone. Er werd gecontroleerd in de Wijerstraat in Zonhoven en op de Luikersteenweg en Kempische Steenweg in Hasselt.

In Zonhoven werd een voertuig zonder de nodige keurings- en verzekeringsdocumenten getakeld.

Bij de controles in Hasselt stelde een 27-jarige bestuurder uit Hasselt zich weerspannig op en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd bestuurlijk aangehouden.

Één bestuurder probeerde de controle te omzeilen. Hij veroorzaakte hierbij een verkeersongeval en pleegde vluchtmisdrijf. De bestuurder wordt nog steeds opgespoord.
Een taxichauffeur, die bovendien een beginnend bestuurder was, negeerde een rood verkeerslicht. Een andere bestuurder was in het bezit van een verboden wapen. 
De nodige processen-verbaal werden opgesteld.

Tijdens de alcohol- en drugsactie werden een 500-tal bestuurders gecontroleerd. 17 rijbewijzen werden (tijdelijk) ingetrokken.

Snelheidscontroles

Zaterdagavond werden er snelheidscontroles gehouden op 4 locaties in de politiezone.
In Zonhoven werd er gecontroleerd op 2 locaties.

Op de N74 richting Hasselt werden 539 voertuigen gecontroleerd. 21 bestuurders hielden zich niet aan de maximum toegelaten snelheid van 90 km/u. De maximum gemeten snelheid was 141 km/u.

Op de Beringersteenweg richting Heusden overschreden 31 van de 356 gecontroleerde bestuurders de maximumsnelheid van 70 km/u. Er werden snelheden gemeten tot 123 km/u.

In Hasselt controleerde de politie Limburg Regio Hoofdstad op 2 locaties.

Op de Luikersteenweg richting Kortessem werden er 148 bestuurders gecontroleerd. 25% hiervan hield zich niet aan de maximum toegelaten snelheid van 70 km/u. Er werd een maximum snelheid gemeten van 109 km/u.

Op de Kuringersteenweg richting Kuringen werden de snelheden van 105 voertuigen gemeten. 11 bestuurders overtraden de maximum snelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 137 km/u.

Tijdens de snelheidscontrole werden 1148 bestuurders gecontroleerd. 100 bestuurders reden te snel.