Resultaten verkeerscontroles

Op vrijdag 17 januari 2020 hield de politie Limburg Regio Hoofdstad samen met de Vlaamse Belastingdienst en de Douane verkeerscontroles op de Ringlaan in Lummen en op de N74 in Zonhoven.

Controle

In totaal werden er 2.063 voertuigen gecontroleerd. De Vlaamse Belastingdienst onderschepte 17 bestuurders die hun verkeersbelasting niet betaald hadden en inde hierdoor een bedrag van 9.885,27 euro.

De Douane inde een bedrag van 775 euro aan achterstallige boetes. Eén vrachtwagenchauffeur kon zijn achterstallige boete ter waarde van 8.117 euro niet ter plaatse betalen waardoor hij getakeld werd.

In totaal stelde de politie Limburg Regio Hoofdstad een 50-tal onmiddellijke inningen op voor onder andere het niet-dragen van de veiligheidsgordel of gebruik van de gsm achter het stuur.

Daarnaast werden er 5 bestuurders onder invloed van verdovende middelen uit het verkeer gehaald. Eén bestuurder had drugs op zak. Eén voertuig werd getakeld omdat de bestuurder geen geldige verzekering kon voorleggen. Er werd tevens ook een getuned voertuig van de weg gehaald aangezien deze bij de keuring afgekeurd verklaard werd bevonden.