Resultaten verschillende controleacties

Gisteren hield de politie Limburg Regio Hoofdstad verschillende controleacties in de zone. Er werd onder andere gecontroleerd op verschillende overlastplaatsen en er werden alcohol- en drugscontroles in het verkeer georganiseerd.  

De politie Limburg Regio Hoofdstad voerde donderdag controles uit op verschillende gekende overlastplaatsen in de politiezone. In de stationsomgeving van Hasselt trok onder andere een bestuurder met onverantwoord rijgedrag de aandacht. De bestuurder van het voertuig testte positief voor drugs in het verkeer en moest zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Even later werd er op een andere locatie in Hasselt nog een voertuig gecontroleerd. Tijdens de controle werden onder andere een fles lachgas, een som geld en gebruikershoeveelheden cocaïne en cannabis gevonden. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.

De politie Limburg Regio Hoofdstad controleerde overlastplaatsen in Hasselt, Lummen, Zonhoven en Diepenbeek. In totaal werden er 40 personen en 15 voertuigen gecontroleerd. Naar aanleiding van deze controles werden er 18 processen-verbaal opgesteld voor onder andere drugsbezit, drugs in het verkeer, niet-naleven van opgelegde voorwaarden en diefstal van een fiets. Daarnaast werden er drie personen aangetroffen die geseind stonden voor onder andere het afleggen van een verhoor en het afstaan van DNA.

Daarnaast hield de politie Limburg Regio Hoofdstad afgelopen nacht ook alcohol- en drugscontroles in het verkeer. Op de N80 in Hasselt bliezen 125 van de 126 gecontroleerde bestuurders negatief. In de Nieuwstraat in Diepenbeek werden 134 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders zaten onder invloed van alcohol achter het stuur. Op het Leopoldplein in Hasselt werden 4 bestuurders onder invloed onderschept. Drie van deze bestuurders hadden teveel gedronken en één bestuurder zat onder invloed van verdovende middelen achter het stuur. 51 bestuurders bliezen negatief.

In totaal controleerde de politie Limburg Regio Hoofdstad 315 bestuurders en werden er 8 rijbewijzen tijdelijk ingetrokken.