Resultaten verschillende controleacties

Afgelopen weekend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad verschillende controleacties in de zone. Er werd onder andere gecontroleerd op verschillende overlastplaatsen en er werden verkeerscontroles georganiseerd.

Zowel in de nacht van vrijdag op zaterdag als in de nacht van zaterdag op zondag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad controles op de gekende overlastplaatsen in Hasselt, Lummen, Diepenbeek en Zonhoven. Tijdens deze controles werden in totaal 204 personen en 11 voertuigen gecontroleerd waarbij er 29 processen-verbaal werden opgesteld. Er werden onder andere 16 processen-verbaal voor drugsbezit opgesteld. Daarnaast verplaatste één persoon zich met een voertuig zonder verzekering of inschrijvingsbewijs. Er werd dan ook beslist om het voertuig te takelen.

Eén voertuig met luide muziek trok even later de aandacht waardoor er werd opgemerkt dat de passagier lachgas inhaleerde. Het voertuig werd voor een controle uit het verkeer gehaald. In het voertuig trof de politie Limburg Regio Hoofdstad cannabis, cocaïne, lachgas, een som geld en items om drugs te verkopen aan. De verdachte werd voor verhoor mee naar het politiekantoor genomen.

Er werden ook verkeerscontroles georganiseerd die zowel in de nacht van vrijdag op zaterdag als in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvonden. In totaal werden er 410 bestuurders gecontroleerd op alcohol- en druggebruik achter het stuur. 9 bestuurders hadden teveel gedronken en één bestuurder zat onder invloed van drugs achter het stuur. Hun rijbewijzen werden (tijdelijk) ingetrokken. Een andere bestuurder liet zich opmerken toen hij een rood licht negeerde en de maximum toegelaten snelheid niet respecteerde. Hij werd uit het verkeer gehaald en mocht zijn rijbewijs indienen. De passagier van het voertuig nam even later plaats achter het stuur. Deze persoon diende een ademtest af te leggen en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Ook hij mocht zijn rijbewijs afgeven.