Snelheidsduivels en dronken bestuurders uit verkeer geplukt tijdens controles

Zaterdagavond hield de politie Limburg Regio Hoofdstad verkeerscontroles op verschillende locaties in de zone. In totaal werden er 11 onmiddellijke inningen, 10 processen-verbaal en 9 processen-verbaal in het kader van corona werden opgesteld.

Afgelopen zaterdagavond hield de politie Limburg Regio Hoofdstad verkeerscontroles in Lummen, Zonhoven en Hasselt. In Lummen werd er een bestuurder opgemerkt met een snelheid van 120 kilometer per uur op een locatie waar er maximum 70 kilometer per uur gereden mag worden. Een proces-verbaal voor onaangepaste snelheid werd opgesteld.

In Zonhoven werd een bestuurder opgemerkt die onder invloed van verdovende middelen achter het stuur zat. Na een controle bleek hij ook in het bezit te zijn van drugs en had hij een wapen op zak. Daarnaast reed hij rond in een niet-ingeschreven en niet-verzekerd voertuig. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.

In Hasselt, ter hoogte van Kuringen, trok een voertuig met hoge snelheid de aandacht op  een locatie waar er maximum 70 kilometer per uur gereden mag worden. De politieploegen haalden snelheden van 170 kilometer per uur waarbij het voertuig nog niet bijgehouden kon worden. Even later moest het voertuig vertragen voor andere weggebruikers en kon het uit het verkeer gehaald worden. De bestuurder moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen en de nodige processen-verbaal werden opgesteld.

Ter hoogte van de Kempische Steenweg werd een voertuig zonder geldig keuringsbewijs gecontroleerd. De bestuurder zat onder invloed van alcohol achter het stuur en moest zijn rijbewijs tijdelijk inleveren. De passagier naast de bestuurder was tijdens de autorit een kind aan het voeden en droeg hierbij geen veiligheidsgordel.

Tijdens de verkeerscontroles werden er enkele jongeren opgemerkt in de omgeving van de Corda Campus die op de vlucht sloegen bij het naderen van de politieploegen. Ze werden onderschept en bleken de coronamaatregelen niet na te leven. De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde hierbij 9 processen-verbaal op in het kader van corona.

In totaal trok de politie Limburg Regio Hoofdstad vier rijbewijzen tijdelijk in en werden er 11 onmiddellijke inningen, 10 processen-verbaal en 9 processen-verbaal in het kader van corona opgesteld.