There is a new sheriff in town! - Eerste inspecteur Kris Delvaux is de nieuwe studenteninspecteur

De politie Limburg Regio Hoofstad stelt vandaag, maandag 11 september, haar nieuwe studenteninspecteur voor. De 48-jarige eerste inspecteur Kris Delvaux nam vanaf 1 september 2023 die taak op zich. “Met meer dan 22.000 studenten in onze politiezone heeft onze studenteninspecteur steeds zijn handen vol, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat inspecteur Delvaux dat schitterend zal doen”, aldus korpschef Philip Pirard.

studenteninspecteur LRH

De studenteninspecteur is vooral een aanspreekpunt en een doorgeefluik voor de studenten. Studenten die iets te melden hebben of een politionele vraag hebben, kunnen steeds bij hem terecht. 

Maak de klik met de studentenflik

Met de slogan ‘Maak de klik met de studentenflik’ wil politie LRH de drempel tussen de politie en het studentenleven verlagen. Kersvers studenteninspecteur Delvaux heeft dan ook al een duidelijk doel voor ogen: “Ik wil vooral tussen de studenten staan en een luisterend oor zijn. Zo wil ik steeds de vinger aan de pols houden in het studentenleven.” 
In 2011 startte de inspecteur op de dienst Interventie bij politie Limburg Regio Hoofdstad, na vier politiejaren in Brussel. 

“Door mijn 12 interventiejaren heb ik al heel snel bepaalde zaken in de gaten. Want een ideale studenteninspecteur moet volgens mij toch echt wel een neus voor veiligheid hebben. Ik ben er ook van overtuigd dat een goed gesprek heel veel kan oplossen bij jongeren.”

Evenementen

De studentenpolitie zal de komende weken al heel wat acties en evenementen op poten zetten op de campussen. Zo zullen studenten aan het begin van het academiejaar hun fiets kunnen laten labelen. Wie specifieke verkeersvragen heeft, zal ook terechtkunnen bij enkele verkeersinspecteurs die allerlei parkeer- en verkeersvragen zullen beantwoorden. 

Verder organiseert de studenteninspecteur binnenkort ook infosessies over diverse politionele thema’s. Tijdens zijn eerste weken zal inspecteur Delvaux echter vooral netwerken, zodat hij heel veel studenten, docenten en personeelsleden van de onderwijsinstellingen leert kennen. 

Volg jij de studenteninspecteur al?

Studenten en hun ouders kunnen de studenteninspecteur volgen op zijn sociale media. Op Instagram kan dat via @studentenpolitie_lrh en op Facebook is hij bereikbaar via @Studentenpolitie LRH. “Via die platformen wil ik jongeren vooral informeren en hen af en toe ook eens een blik achter de schermen geven van mijn job.” 
Wie een afspraak wil maken met de inspecteur kan hem aanspreken op de campus of een mail sturen naar pz.lrh.studentenpolitie@police.belgium.eu

Met zijn eigen banner, affiche, flesopener, flyer, laptopsticker en studentikoos naamkaartje wil politie LRH haar studenteninspecteur introduceren bij het jonge doelpubliek. Inspecteur Delvaux zal dan ook regelmatig te vinden zijn op de verschillende campussen en op opendeurdagen. 

A new sheriff 

Zag je onlangs rector Bernard Vanheusden met een revolver op de campus rondlopen? Spotte je UCLL-directeur Marc Vandewalle met een cowboyhoed? Of dacht je dat PXL-directeur Ben Lambrechts werd opgepakt door de politie omwille van zijn sheriff-ster? Niets is minder waar. 

Alles had immers te maken met de nieuwe studenteninspecteur die vandaag officieel werd voorgesteld. In een teaser-video op haar sociale media lichtte de politie afgelopen vrijdag al een tipje van de sluier. Maar vanaf vandaag mag iedereen het weten: there is a new sheriff in town. En zijn naam is Kris Delvaux. Bij het persmoment klinkt de inspecteur alvast op een boeiende samenwerking met de drie leidinggevenden van de hogescholen en de universiteit. 

De politiezone wil haar vorige studenteninspecteur Elfi Nijssen bedanken voor haar inzet. Haar job is nu in goede handen bij eerste inspecteur Kris Delvaux.