Twee drugsdealers onderschept aan Kapel van Ten Eikenen

De politie Limburg Regio Hoofdstad kon de afgelopen dagen twee drugsdealers onderscheppen op een overlastlocatie in Zonhoven. Beide mannen werden mee naar het politiekantoor genomen en zullen zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor hun daden.

Naar aanleiding van de verschillende meldingen van overlast scherpte de politie Limburg Regio Hoofdstad de controles aan Kapel van Ten Eikenen in Zonhoven aan. Tijdens een patrouille afgelopen zondag nam een bestuurder rond 16.00 uur de vlucht na het opmerken van een politieploeg. Het voertuig kon in de omgeving onderschept worden. Zowel de bestuurder als het voertuig werden gecontroleerd waarbij de 22-jarige bestuurder uit Zonhoven in het bezit was van een dealershoeveelheid cannabis en een som geld.

Dinsdag merkte de politie Limburg Regio Hoofdstad een groepje verdachten op. Eén van deze personen had een dealershoeveelheid cannabis en een som geld op zak. Er werd beslist om over te gaan tot een huiszoeking in de woonst van de 29-jarige man uit Zonhoven. Tijdens deze zoeking werd de politie Limburg Regio Hoofdstad bijgestaan door een drughondengeleider van de federale politie. De zoeking leverde een dealershoeveelheid cannabis en verschillende voorwerpen om verdovende middelen te verkopen op.

Beide mannen werden mee naar het politiekantoor genomen voor verhoor en zullen zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor hun daden.