Twee inbrekers op heterdaad betrapt

Afgelopen vrijdag kon de politie Limburg Regio Hoofdstad twee verdachten van woninginbraken onderscheppen in de Kiewitstraat in Hasselt. Ze waren in het bezit van verdovende middelen en materiaal om in te breken.  

Vrijdag omstreeks 17.00 uur krijgt de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding van een woninginbraak. Een alerte buurtbewoner zag twee verdachte personen die zich via een tuinomheining toegang wilden verschaffen tot een woning in de Kiewitstraat in Hasselt. Beide personen werden ter plaatse aangetroffen en vertoonden tekenen van druggebruik. Na een fouille bleek één verdachte in het bezit te zijn van verdovende middelen. De andere verdachte had inbrekersmateriaal op zak. 

Een rondgang toonde aan dat de verdachten gepoogd hadden om zich toegang te verschaffen tot twee woningen. Ze probeerden tweemaal een raam open te breken, maar slaagden hier niet in.

De verdachten, een 38-jarige man uit Hasselt en een 35-jarige man uit Sint-Truiden, werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. De onderzoeksrechter besliste om ze allebei aan te houden.