Twee leerling-bestuurders in overtreding tijdens verkeerscontroles

Afgelopen weekend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad verkeerscontroles in Hasselt. Tijdens deze controles werden onder andere twee leerling-bestuurders in overtreding onderschept. Daarnaast werd ook nog een opgedreven bromfiets uit het verkeer gehaald.

Politie LRH

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad een verkeerspatrouille in Hasselt. Tijdens deze controle rijden de ploegen rond en worden bestuurders uit het verkeer gehaald die in overtreding zijn of een overtreding begingen. Tijdens deze patrouilles werden er enkele opmerkelijke vaststellingen gedaan. Op de Guffenslaan slalomde één leerling-bestuurder zeer vlot tussen twee anonieme politievoertuigen door. Wanneer hij werd aangemaand om zich aan de kant van de rijbaan te plaatsen voor een controle, sloeg deze op de vlucht. Na een korte achtervolging werd hij in de Vildersstraat toch uit het verkeer geplukt waarbij hij nog een poging waagde om te voet te vluchten. Na een controle bleek hij in het bezit te zijn van een voorlopig rijbewijs en zat hij onder invloed van alcohol achter het stuur. Het voorlopig rijbewijs werd tijdelijk ingetrokken en de nodige processen-verbaal werden opgesteld.



Nog een andere leerling-bestuurder werd op de N80 opgemerkt toen hij een rood licht negeerde. Tijdens de controle bleek hij twee passagiers te vervoeren waarvan geen van beide voldeed aan de voorwaarden om als begeleider op te treden. Ook hier stelde de politie Limburg Regio Hoofdstad de nodige processen-verbaal op.



Daarnaast liet de bestuurder van een opgedreven bromfietser zich spookrijdend op de Schiervellaan opmerken. De bestuurder bleek onder invloed van verdovende middelen te zijn. Zowel de bestuurder als de passagier van de bromfiets waren in het bezit van verdovende middelen. Het rijbewijs van de bestuurder werd dan ook tijdelijk ingetrokken en de nodige processen-verbaal werden opgesteld voor zowel de bestuurder als de passagier.



In totaal trok de politie Limburg Regio Hoofdstad de rijbewijzen in van vijf bestuurders die onder invloed van verdovende middelen achter het stuur zaten. Drie bestuurders kregen een onmiddellijke inning voor het gebruik van een gsm-toestel achter het stuur. Daarnaast werden er twee processen-verbaal opgesteld voor niet-essentiële verplaatsingen in het kader van de coronamaatregelen.