Twee verdachten op heterdaad betrapt

Vrijdagavond kon de politie Limburg Regio Hoofdstad twee verdachten op heterdaad onderscheppen in Hasselt. Eén verdachte beging een grijpdiefstal en zette het op een lopen. De andere verdachte probeerde te ontkomen aan de controle met dealershoeveelheden drugs op zak.  Beide personen werden mee ten burele genomen en zullen zich later dienen te verantwoorden voor hun daden.

Politie LRH

Afgelopen vrijdag omstreeks 20.30 uur krijgt de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding van een persoon die zich verbaal agressief opstelt t.a.v. medewerkers van de NMBS in het station van Hasselt. Ter plaatse aangekomen, bleek de verdachte zich verbaal weerspannig opgesteld te hebben nadat een medewerker van de NMBS hem een boete had opgelegd wegens wildplassen. Hierna trok hij het gsm-toestel uit de handen van de medewerker en zette het op een lopen. Een politieploeg kon hem onderscheppen en trof het gsm-toestel in de omgeving aan. De medewerker van de NMBS werd terug in het bezit gesteld van het toestel en de verdachte werd mee ten burele genomen. De verdachte, een 30-jarige man woonachtig in Antwerpen, zal zich later dienen te verantwoorden voor zijn daden.

Even later werd er een verdacht persoon opgemerkt op het Stationsplein in Hasselt. De verdachte wilde met een taxi het station verlaten toen hij de politieploeg opmerkte, maar werd onderschept. Hij bleek onder andere in het bezit te zijn van een dealershoeveelheid cannabis en een som geld. De verdachte, een 20-jarige man met een verblijfplaats in Diepenbeek, zal zich op een later tijdstip dienen te verantwoorden voor zijn daden.