Twee verdachten opgepakt na aantreffen van cannabisplantage

Woensdagavond merkte de politie Limburg Regio Hoofdstad een verdacht voertuig op ter hoogte van een woning op de Oude Kuringerbaan in Hasselt. Eén van de twee verdachten sloeg op de vlucht met een bestelwagen maar kon na een achtervolging opgepakt worden. Beide verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt en aangehouden.

Arrestatie

Woensdagavond omstreeks 19.30 uur merkte de politie Limburg Regio Hoofdstad een verdacht voertuig op aan een woning op de Oude Kuringerbaan in Hasselt. Het voertuig stond dwars over de rijbaan geparkeerd waardoor de volledige rijbaan geblokkeerd werd. Twee mannen stonden aan de laadruimte van de bestelwagen die, door het parkeermanoeuvre, tegenover de voordeur van de woning stond. Wanneer de mannen de aanwezigheid van de politie opmerkten, wilden ze aan de controle ontsnappen. Eén persoon vluchtte de woning in en sloot de voordeur. De andere nam plaats achter het stuur van de bestelwagen en reed weg. Tijdens het wegrijden moest een politie-inspecteur aan de kant springen om een aanrijding te vermijden.   

De aanwezige politieploegen zetten de achtervolging in en konden even later het voertuig klemrijden op de parallelweg van de Herkenrodesingel in Hasselt. De bestuurder nam hierna te voet de vlucht en gooide zijn gsm-toestel tegen de grond. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor in Hasselt. In de bestelwagen werden verschillende zakken kunstmest aangetroffen.

De andere verdachte verliet even later de woning en werd door een politieploeg onderschept. Hij bleek in het bezit te zijn van een grote som geld en werd mee naar het politiekantoor genomen.

Tijdens een huiszoeking in de woning werd een cannabisplantage met 255 plantjes aangetroffen.

De verdachten, een 27-jarige man en een 33-jarige man, werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Deze besliste om beide mannen aan te houden.