Twee verdachten van gsm-diefstallen gevat op Pukkelpop

Afgelopen zondag kon de politie Limburg Regio Hoofdstad twee personen onderscheppen op Pukkelpop. Deze personen worden verdacht van verschillende diefstallen van smartphones.

Afgelopen zondag kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding van een diefstal van een smartphone op de festivalweide van Pukkelpop. Een alerte festivalganger merkte op dat twee verdachten zijn gsm gestolen hadden. Met een beschrijving van de verdachten ging de politie Limburg Regio Hoofdstad op zoek en kon even later, samen met de security van het festival, de twee verdachten uit het publiek halen.Tijdens deze controle proberen de verdachten zich van drie gestolen smartphones te ontdoen.

De alerte festivalganger werd terug in het bezit gesteld van zijn smartphone. De eigenaars van de andere smartphones werden ook geïdentificeerd en in kennis gesteld.

De twee verdachten, mannen van 32 en 37 jaar afkomstig uit Colombia, werden meegenomen naar het politiekantoor. Ze werden allebei gedagvaard via de procedure snelrecht en zullen zich op 18 september voor de rechtbank moeten verantwoorden.