Twee winkeldieven betrapt met zeven parfumflesjes

Afgelopen donderdag kon de politie Limburg Regio Hoofdstad twee winkeldieven oppakken in de Koning Albertstraat in Hasselt. Ze hadden zeven parfumflesjes verstopt in een zak en werden betrapt door een alerte winkelbediende. Eén van de verdachten werd aangehouden.

Parfum

Donderdagochtend omstreeks 10.45 uur merkte een alerte winkelbediende een verdachte vrouw op die meerdere parfumflesjes in haar zak verstopte. Bij het verlaten van de winkel werd de vrouw staande gehouden door de winkelbediende. De vrouw bleek samen te werken met een man, dewelke onderschept kon worden op de Vismarkt in Hasselt door een anonieme politieploeg.

Na een controle bleek dat de vrouw in totaal zeven parfumflesjes, ter waarde van 632,58 EUR, verstopt had in een zak die voorbereid werd op het plegen van diefstallen. Door de verdachten te volgen via het stedelijk cameranetwerk, kon hun geparkeerd voertuig aangetroffen worden. In het voertuig werden nog twee zakken gevonden die konden dienen om georganiseerde winkeldiefstallen te plegen. De twee verdachten werden overgebracht naar het politiekantoor in Hasselt voor verhoor.

Aan de hand van camerabeelden in de winkel werd er vastgesteld dat de man enkele dagen na elkaar parfum kwam stelen. Tijdens een huiszoeking in hun verblijfplaats in Heers werden er nog eens een vijftiental parfumflesjes aangetroffen.

De 28-jarige man werd aangehouden door de onderzoeksrechter. De 25-jarige vrouw werd vrijgelaten onder voorwaarden.