Uitschieters tijdens verkeerscontroles onderschept

Afgelopen weekend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad verkeerscontroles op verschillende locaties in de zone. Vijf bestuurders spanden de kroon met hun rijgedrag.     

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad verkeerscontroles op verschillende locaties in de zone. De controles waren nogmaals gericht op bestuurders met agressief en opvallend rijgedrag.

In Zonhoven werd één bestuurder onder invloed van alcohol en drugs uit het verkeer geplukt. Dit jaar liep deze bestuurder al vier keren tegen de spreekwoordelijke lamp van politie LRH, telkens onder invloed van verdovende middelen. Deze keer kon hij ook geen rijbewijs voorleggen, waardoor er werd beslist om zijn voertuig te takelen.

Op de Kempische Steenweg in Hasselt werden twee bestuurders met een snelheid van 120 km per uur onderschept terwijl er een maximum snelheid van 70 km per uur geldt. Eén van deze bestuurders had niet enkel een zware voet, maar zat ook onder invloed van drugs achter het stuur.

Op de grote ring in Hasselt daagden drie bestuurders elkaar uit en moest de ploeg snelheden van 150 km per uur halen om de voertuigen aan de kant te kunnen zetten. Eén van deze bestuurders legde ook een positieve speekseltest af.

Daarnaast werden afgelopen weekend ook nog twee bestuurders betrapt op het gebruik van lachgas. De flessen werden in beslag genomen en de nodige GAS-pv’s werden opgesteld.

In totaal stelde de politie Limburg Regio Hoofdstad 6 onmiddellijke inningen op voor onder andere het niet-correct gebruik van het kinderzitje of de gordel of gebruik van gsm achter het stuur. Tevens werden er ook 17 processen-verbaal opgemaakt waaronder 5 voor snelheidsovertredingen en 5 voor drugsbezit. 7 bestuurders moesten hun rijbewijs tijdelijk afgeven.