Verdachte betrapt tijdens het uitgeven van vals geld

Afgelopen weekend kon de politie Limburg Regio Hoofdstad in de binnenstad van Hasselt een verdachte op heterdaad betrappen tijdens het uitgeven van een vals biljet van 100 EUR. De verdachte had reeds in twee andere winkels valse briefjes uitgegeven. De goederen die aangekocht werden met het vals geld konden, samen met het wisselgeld, terug aan de winkeliers bezorgd worden.

Afgelopen zaterdag kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding binnen van een winkel in de binnenstad van Hasselt dat er een man had geprobeerd om te betalen met vals geld. Aan de hand van een omschrijving van de man kon de lokale meldkamer onmiddellijk camerabeelden van de omgeving opvragen en de ploeg in de juiste richting sturen.  

De verdachte werd door de politie Limburg Regio Hoofdstad op heterdaad betrapt tijdens het uitgeven van een vals briefje van 100 EUR in een andere winkel. De verdachte had reeds in twee winkels voor een klein bedrag goederen aangekocht en betaald met een vals briefje van 100 EUR. Deze winkels werden terug in het bezit gesteld van de goederen en het wisselgeld.

De verdachte, een 41-jarige man van Roemeense afkomst, bleek na een controle illegaal in het land te verblijven. Hij werd bestuurlijk gearresteerd en de nodige processen-verbaal werden opgesteld.