Verdachte van verschillende inbraken onderschept op een parking in Hasselt met dealershoeveelheden drugs

Afgelopen weekend kon de politie Limburg Regio Hoofdstad een verdachte van verschillende inbraken onderscheppen op een parking in Hasselt. Hij was in bezit van een som geld en dealershoeveelheden drugs.

De politie Limburg Regio Hoofdstad voerde in de nacht van zaterdag op zondag een patrouille uit in de Putvennestraat in Hasselt. Tijdens deze patrouille werd een voertuig met twee inzittenden opgemerkt op een parking. Gezien de maatregelen rond het coronavirus werd er beslist om over te gaan tot een controle. Beide inzittenden hadden geen verklaring voor hun aanwezigheid. De passagier bleek na een fouille in het bezit te zijn van een som geld en dealershoeveelheden verdovende middelen waaronder GHB en cocaïne. De bestuurster was in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs. De passagier werd naar het politiekantoor in Hasselt overgebracht.

De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde de nodige processen-verbaal op, ook voor de inbreuken tegen de coronamaatregelen.

Na verder onderzoek bleek de verdachte in aanmerking te komen voor verschillende inbraken in woningen. De 33-jarige man, woonachtig in Leuven, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren en aangehouden.