Verdachten overval krantenwinkel dankzij ‘Faroek’ opgepakt

Eind september probeerden twee verdachten een krantenwinkel in Hasselt te overvallen, maar sloegen zonder buit op de vlucht. Dankzij het opsporingsprogramma ‘Faroek’ werden ze herkend en onderschept.

Eind september stelde de politie Limburg Regio Hoofdstad een poging tot overval vast op een krantenwinkel in Runkst, Hasselt. Een verdachte toonde een mes en vroeg naar geld. De eigenaar van de krantenwinkel kon de verdachte wegjagen waarna deze, zonder buit, op de vlucht sloeg. De eigenaar kon een omschrijving geven van de verdachte, maar een patrouille in de omgeving leverde niets op.

Na verder onderzoek bleek de verdachte samen te werken met een tweede verdachte. Beide personen konden dankzij een oproep in het opsporingsprogramma ‘Faroek’ geïdentificeerd worden. De politie Limburg Regio Hoofdstad kon beide verdachten onderscheppen en bracht ze naar het politiekantoor in Hasselt voor verhoor.

De verdachten, een 24-jarige man uit Turnhout en een 25-jarige vrouw uit Genk, werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De onderzoeksrechter besliste om beide personen aan te houden.