Verdachten van vandalisme door graffiti onderschept

De politie Limburg Regio Hoofdstad kon twee verdachten van vandalisme in Hasselt herkennen en opsporen d.m.v. verder onderzoek en het cameranetwerk. De twee verdachten zullen zich op een later tijdstip voor de rechtbank moeten verantwoorden voor hun daden.

Politie LRH

In mei 2023 lieten drie verdachten een spoor van vandalisme na in de binnenstad van Hasselt en meerdere omliggende wijken. Ze brachten tags (een soort handtekening) aan op onder andere bushokjes, elektriciteitskastjes, bloembakken etc. Dankzij het cameranetwerk konden de verdachten op beeld vastgelegd worden. Aan de hand van deze camerabeelden kon een wijkinspecteur van één van de getroffen wijken één van de verdachten identificeren.

Door middel van verder onderzoek kon er nog een bijkomende verdachte geïdentificeerd en verhoord worden. In totaal bleken de twee verdachten in aanmerking te komen voor een 500-tal feiten in de omgeving van Hasselt, verspreid over twee jaar.

De twee verdachten, een 18-jarige man en een 21-jarige man, zijn woonachtig in Hasselt. Ze zullen zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor de rechtbank.

De politie Limburg Regio Hoofdstad zet het onderzoek verder naar de derde verdachte.

Werd er op jouw eigendom ook graffiti aangebracht met de vermelding SANER, SANE, FA2, 222, COKE, KETA of een duivelachtig gezichtje met een drietand in combinatie met de letters YWX? Gelieve dan contact op te nemen met pz.lrh.wijk.hasselt@police.belgium.eu.