Verdachten van winkeldiefstallen onderschept en aangehouden

Afgelopen zondag kon de politie Limburg Regio Hoofdstad een man en een vrouw onderscheppen die verdacht worden van winkeldiefstallen. Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt en deze besliste om hen aan te houden.

Politie LRH

Afgelopen zaterdag kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding van een winkeldiefstal in een winkel in de Wijkstraat in Diepenbeek. De verdachten maakten voor meer dan 300 EUR buit aan goederen en namen de vlucht met een voertuig. Aan de hand van camerabeelden kon er signalement opgesteld worden voor zowel het voertuig als de verdachten.  

Zondag omstreeks 13.15 uur merkte een politieploeg het voertuig op in de omgeving van het stadscentrum van Hasselt. Ter hoogte van de Maastrichtersteenweg in Hasselt werd het voertuig uit het verkeer gehaald ter controle. De twee inzittenden werden mee naar het politiekantoor in Hasselt genomen.

Tijdens het verder onderzoek werd er beslist om over te gaan tot een huiszoeking in een garagebox, gelegen in de omgeving van het Kolonel Dusartplein te Hasselt. In deze garagebox werden meerdere artikelen aangetroffen die afkomstig waren van de winkeldiefstal. De goederen werden terug bezorgd aan de benadeelde winkel in Diepenbeek.

De politie Limburg Regio Hoofdstad voert het verder onderzoek om na te gaan bij hoeveel feiten de twee verdachten nog betrokken waren.

De verdachten, een 26-jarige man en een 27-jarige vrouw, zijn beide woonachtig in Nederland. Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Deze besliste om hen aan te houden.

Labels