Verkeerscontroles

De politie Limburg Regio Hoofdstad hield gisteren samen met de Vlaamse Belastingdienst en de Douane verkeerscontroles op de Prins-Bisschopssingel in Hasselt en op de N74 in Zonhoven.

De Vlaamse Belastingdienst onderschepte 25 bestuurders die hun verkeersbelasting niet hadden betaald en inde hierdoor een bedrag van om en bij de 10.000 EUR. De Douane haalde een bedrag van meer dan 10.000 EUR op aan niet-betaalde boetes. Er werden in totaal 4 voertuigen getakeld wegens openstaande boetes. Er werden ook boetes opgelegd voor het gebruik van rode mazout en dit voor een som van 1.000 EUR.

In totaal stelde de politie Limburg Regio Hoofdstad een 40-tal onmiddellijke inningen op voor onder andere het niet-dragen van de veiligheidsgordel of gebruik van de gsm achter het stuur. Tijdens deze controles werden er drie personen aangetroffen die illegaal in het land verbleven. Deze personen werden mee ten burele genomen zodat de nodige processen-verbaal opgesteld konden worden. Eén van hen werd in afwachting van de verplichte terugkeer naar zijn thuisland overgebracht naar het gesloten asielcentrum in Vottem. De twee anderen kregen een bevel om het grondgebied te verlaten. De politie Limburg Regio Hoofdstad haalde twee voertuigen zonder verzekering uit verkeer. Eén van deze voertuigen was daarnaast ook niet ingeschreven en niet gekeurd. Eén bestuurder zonder geldig rijbewijs en één bestuurder onder invloed van verdovende middelen werden tijdens deze controles ook onderschept.