Verkeerscontroles

De politie Limburg Regio Hoofdstad hield gisteren samen met de Vlaamse Belastingdienst verkeerscontroles op de Universiteitslaan in Diepenbeek en op de N74 in Zonhoven.

De Vlaamse Belastingdienst controleerde 1.773 voertuigen en onderschepte hierbij 20 bestuurders die hun verkeersbelasting niet hadden betaald. Er werd een bedrag geïnd van om en bij de 19.000 EUR.

In totaal stelde de politie Limburg Regio Hoofdstad een 35-tal onmiddellijke inningen op voor onder andere het niet-dragen van de veiligheidsgordel of gebruik van de gsm achter het stuur. Tijdens deze controles bleken 8 bestuurders onder invloed van verdovende middelen achter het stuur te zitten. Eén van deze bestuurders had ook te veel gedronken. Hij stelde zich weerspannig op en werd mee naar het politiekantoor genomen.

Eén bestuurder merkte de verkeerscontroles op en probeerde deze te ontwijken door rechtsomkeer te maken en spookrijdend weg te vluchten. Hij werd even later onderschept en tijdens een controle bleek het voertuig niet ingeschreven of verzekerd te zijn. Het voertuig werd getakeld en de nodige processen-verbaal werden opgesteld.