Verkeerscontroles

Politie Limburg Regio Hoofdstad hield op woensdag 15 januari snelheidscontroles waarbij er 2269 voertuigen in totaal gecontroleerd werden.

Verkeerscontrole

De voertuigen die meer dan 20 km/uur te snel reden dan de toegelaten snelheid, werden uit het verkeer gehaald en onmiddellijk geconfronteerd met hun overtreding en in kennis gesteld van hun boete. Er werden in totaal 278 overtredingen vastgesteld waarvan er 37 voertuigen ter plekke geïntercepteerd werden.

De controles vonden onder andere plaats op de Halveweg in Zonhoven, op de Schulensebaan in Lummen en op de Kempische Steenweg in Hasselt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/uur op de Kempische Steenweg in Hasselt waar er 70 km/uur toegelaten is. Tijdens de controle in Lummen, werd er één bestuurder van een Duitse vrachtwagen onderschept die het rode licht van de spoorovergang in Schulen negeerde en gebruik maakte van zijn gsm achter het stuur. Deze bestuurder kreeg een onmiddellijke inning voorgeschoteld.

Op de Kempische Steenweg in Hasselt werden de rijbewijzen van 2 bestuurders, waarvan één beginnend bestuurder, onmiddellijk voor 15 dagen ingehouden wegens te hoge snelheid. Eén bestuurder was onder invloed van alcohol en één passagier van een gecontroleerd voertuig was in het bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis. Twee andere bestuurders testten ook positief voor drugs in het verkeer, nadat ze aan de kant werden gezet omwille van een te hoge snelheid. Hun rijbewijzen werden ingetrokken voor 15 dagen. Eén van deze bestuurders die positief testte op drugs, werd even later opnieuw geïntercepteerd door onze diensten. Zijn voertuig werd getakeld voor de duur van het rijverbod.

Op maandag 14 januari controleerde de politie Limburg Regio Hoofdstad het zwaar vervoer op de N74 in Zonhoven. Er werden 15 voertuigen gecontroleerd waarvan er 7 bestuurders niet in orde zijn bevonden. De ladingverzekering van twee voertuigen was niet in orde, één bestuurder was niet in orde met zijn tachograaf en één bestuurder reed rond met een voertuig dat niet voldeed aan de technische eisen. Er werden ook 3 feiten inzake goederenvervoer vastgesteld.