Verschillende personen opgepakt tijdens overlastactie

Woensdag heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad een controleactie uitgevoerd op verschillende overlastlocaties in de politiezone. Tijdens deze controles werd een persoon op heterdaad betrapt toen hij drugs aan het verkopen was.

Woensdagnamiddag vond er een controleactie plaats op verschillende locaties in de politiezone, waaronder de Hasseltse stationsbuurt en café Anoniem. De politie Limburg Regio Hoofdstad werd bijgestaan door een drugshond van de federale politie.

In de omgeving van café Anoniem werd een persoon op heterdaad betrapt toen hij drugs aan het verkopen was. De verdachte, een 35-jarige man uit Hasselt, werd voor verhoor meegenomen naar het politiekantoor. In café Anoniem vonden de politie-inspecteurs nog drugs die verstopt werd. Een persoon die probeerde te vluchten tijdens de controles, kon worden gevat. Hij had drugs op zak en kreeg hiervoor een onmiddellijke minnelijke schikking. Een persoon die tumult maakte tijdens de actie werd bestuurlijk aangehouden. In de stationsomgeving werd er één inbreuk op het alcoholverbod vastgesteld.

Daarnaast werden er nog verschillende speelpleintjes en kraakpanden in de volledige politiezone gecontroleerd. De hulpverleningszone Zuid-West Limburg werd gevraagd om een kraakpand op de Bampslaan in Hasselt terug dicht te maken.

In totaal werden er tijdens de actie een 100-tal personen gecontroleerd. De politie stelde een tiental processen-verbaal op.