Wenkbrauwen gefronst tijdens verkeerscontroles

Afgelopen weekend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad meerdere verkeerscontroles. Hierbij werden verschillende overtredingen vastgesteld waarbij de wenkbrauwen even gefronst werden. In vier voertuigen werd namelijk lachgas aangetroffen. Daarnaast waren 8 bestuurders onder invloed van drugs, vier bestuurders hadden teveel gedronken en twee bestuurders testten positief op zowel alcohol als drugs.

Op de Stevoortweg in Herk-de-Stad werd een bestuurder onder invloed van verdovende middelen uit het verkeer geplukt. Na een controle bleek dat de bestuurder zowel voorwaarden als een levenslang rijverbod had. Daarnaast was de bestuurder niet enkel onder invloed, hij was ook in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs en een verboden wapen.

Ter hoogte van de Dikke Eikstraat in Lummen werd er een bestuurder opgemerkt met een onverantwoord hoge snelheid. De bestuurder haalde snelheden van 155 km/uur waar een maximum snelheid van 70 km/uur is toegelaten.

In de Wijvestraat in Zonhoven werd een bestuurder onder invloed van verdovende middelen uit het verkeer geplukt. In het voertuig werden verboden wapens, drugs en munitie aangetroffen. De bestuurder zelf was in het bezit van twee identiteitskaarten.

De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde de nodige processen-verbaal op, waaronder vier voor het bezit van lachgas. In totaal werden er 15 rijbewijzen ingetrokken, waren 8 bestuurders onder invloed van verdovende middelen, vier bestuurders hadden meer gedronken dan toegestaan en twee bestuurders hadden zowel drugs gebruikt als teveel gedronken.