Wijkinspecteurs en dierenpolitie actief op Facebook

De wijkinspecteurs van Runkst en Tommelen en de dierenpolitie van de politie Limburg Regio Hoofdstad zijn sinds vandaag actief op Facebook.

Sinds vandaag kan je de dierenpolitie en de eerste wijkinspecteurs van de politie Limburg Regio Hoofdstad volgen op Facebook. “Met dit initiatief willen we onze zichtbaarheid, aanspreekbaarheid en bereikbaarheid verhogen,” zegt korpschef Philip Pirard. “Een wijkinspecteur is voor onze inwoners immers vaak het eerste aanspreekpunt binnen de politie.”

De wijkinspecteur zal via sociale media een beter zicht krijgen op wat er allemaal leeft in zijn wijk. Daarnaast zal hij zijn inwoners gericht kunnen informeren over het verkeer, de veiligheid en de leefbaarheid in hun buurt.

“We hebben ervoor gekozen om te starten met de wijkinspecteurs van Runkst en Tommelen en onze dierenpolitie,” zegt korpschef Philip Pirard. “Maar het is wel de bedoeling dat in de toekomst alle wijkinspecteurs van de politie Limburg Regio Hoofdstad actief zijn op Facebook.” Over enkele maanden wordt het project geëvalueerd en zullen de volgende wijkinspecteurs instappen in de digitale wereld.

Inwoners van Runkst en Tommelen kunnen hun wijkinspecteur op Facebook volgen via ‘Wijkinspecteurs Runkst en Tommelen’. De dierenpolitie is terug te vinden onder de naam ‘Dierenpolitie LRH’.