Word geen geldezel!

Samen met de studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL ontwikkelden wij een preventiecampagne rond het fenomeen van 'de geldezel'. Wees niet naiëf, deel je rekening nooit met een dief!

geldezel

Oplichters benaderen jou via de meest toegankelijke manieren: het internet, advertenties om ‘snel geld te verdienen’ of het spelen van een spel. Jouw bankrekening is voor oplichters immers goud waard. Zij hebben jouw rekening nodig om hun slachtoffers te kunnen bestelen. Maar vergeet niet dat je bankkaart of bankgegevens even uitlenen grote gevolgen kan hebben.

Cybercriminelen laten hun buit toekomen op jouw rekening. Daarna schrijven ze het over naar een andere rekening of moet jij het voor hen afhalen aan een bankautomaat. Hiervoor beloven ze jou een mooie vergoeding.

Personen die hun bankrekening laten gebruiken door criminelen noemen we geldezels. Word je als geldezel gepakt door de politie? Dan riskeer je een fikse geldboete en zelfs een gevangenisstraf. Daarnaast kan de rechter ook beslissen dat je mee moet opdraaien voor de schade van het slachtoffer.

Wees dus niet naïef en deel je rekening nooit met een dief!

Snel geld verdienen?

Door middel van deze preventiecampagne wil de politie Limburg Regio Hoofdstad waarschuwen voor de gevolgen van het ‘uitlenen’ van een bankrekening aan onbekenden.