Alcohol- en drugscontroles

30.04.2021

Afgelopen vrijdag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad alcohol- en drugscontroles op drie locaties in de zone.

In Halen werden de bestuurders gecontroleerd in de Loksbergenstraat. In Zonhoven werd er halt gehouden ter hoogte van de N74. In Diepenbeek werd er gecontroleerd in de Nieuwstraat. In totaal bliezen 378 van de 390 gecontroleerde bestuurders negatief.



Eén van de gecontroleerde bestuurders probeerde de controle te omzeilen door  te wisselen van zitplaats met de passagier. Dit werd opgemerkt en de oorspronkelijke bestuurder werd alsnog aan een alcoholcontrole onderworpen, met een positief resultaat. Even later werd een bestuurder zonder rijbewijs onderschept terwijl hij onder invloed van drugs achter het stuur had plaatsgenomen. Deze persoon zag zijn voertuig dan ook getakeld worden. Een andere bestuurder had een verbod om alcohol te nuttigen, maar zat onder invloed van zowel alcohol als drugs achter het stuur.  

In totaal hadden 10 bestuurders teveel gedronken, één bestuurder zat onder invloed van drugs achter het stuur en één bestuurder was onder invloed van zowel alcohol als drugs. De politie Limburg Regio Hoofdstad trok 12 rijbewijzen in en stelde de nodige processen-verbaal op.

Straten

Loksbergenstraat (Halen)
Nieuwstraat (Diepenbeek)

In regel

97%