Alcohol- en drugscontroles

31.07.2021 - 01.08.2021

Afgelopen weekend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad alcohol- en drugscontroles op drie locaties in de zone. In totaal bliezen 395 van de 413 gecontroleerde bestuurders negatief. Twee bestuurders zaten onder invloed van verdovende middelen achter het stuur en 16 bestuurders hadden te veel gedronken. Zij dienden hun rijbewijzen in te leveren.

Op de Zolderse Kiezel in Hasselt werden vier voertuigen getakeld wegens niet-verzekering. Op de Kempische Steenweg werden twee straatracers aan de kant gezet. Zij haalden snelheden van 140 kilometer per uur op een locatie waar er maximum 70 kilometer per uur gereden mag worden. De bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren en kregen de nodige processen-verbaal.

Op de Agoralaan had één bestuurster onder invloed van alcohol haar rijbewijs niet op zak en zag haar voertuig dan ook getakeld worden. De passagier stelde zich verbaal weerspannig op t.o.v. onze diensten en werd bestuurlijk aangehouden wegens openbare dronkenschap. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.

Straten

Zolderse kiezel (Hasselt)
Kempische steenweg (Hasselt)
Agoralaan (Diepenbeek)

In regel

96%