Wat moet ik doen wanneer ik niet akkoord ga met de boete opgelegd via een onmiddellijke inning?

De tarieven zijn niet onderhandelbaar en zijn bij wet vastgelegd conform de categorie van de overtreding die je hebt begaan, gaande van de eerste tot de derde graad.

Ga je niet akkoord met de boete? Dan kan je op www.verkeersboetes.be een betwistingsformulier invullen.

 1. Ga naar www.verkeersboetes.be
 2. Log je in aan de hand van het proces-verbaalnummer en de identificatiecode. Die gegevens vind je terug in het blauwe kader op de brief die je thuis kreeg.
 3. Eenmaal ingelogd, kan je de verkeersboete betwisten via een betwistingsformulier.
 4. Is het formulier volledig ingevuld? Dan kan je het downloaden via de knop 'Download PDF-bestand'. Print het formulier af of laat het ingevulde formulier via de post naar jouw thuisadres opsturen.
 5. Onderteken het papieren formulier en stuur het naar:
  Verkeersboetes
  Postbus 30046
  1000 Brussel
  België

Het parket van de procureur des Konings van Limburg zal dan beslissen of je de boete wel of niet moet betalen. Indien wordt besloten dat je moet betalen, wordt een minnelijke schikking voorgesteld die 35% hoger zal liggen dan het initieel bedrag van je boete. Betaal je nog niet, dan word je voor de politierechtbank gedagvaard.

De politiediensten kunnen niet tussenkomen in de verwerking van de administratie van de verkeersboetes. Voor meer informatie kan je op weekdagen tijdens 08.00 en 17.00 uur terecht op www.verkeersboetes.be of op het telefoonnummer 02/278.55.60.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 011 938 938.