Cijfers inzake handhaving maatregelen corona-crisis

De opgelegde maatregelen inzake het corona-virus vragen de nodige opvolging door onze politiezone. Om onze burgers maximaal te beschermen worden er dagelijks extra ploegen ingezet om deze maatregelen te handhaven.

In een eerste periode werd er vooral aan sensibilisering gedaan zodat elke burger een duidelijke boodschap kreeg over wat er juist verwacht werd.

Sinds de afkondiging van de maatregelen werden er in totaliteit 22 processen-verbaal opgesteld. Het gaat dan vooral om overtredingen inzake het samenscholingsverbod, het maken van niet-essentiële verplaatsingen en handelszaken die zich niet hielden aan het sluiten van hun zaak. In totaal werden er 59 mensen geverbaliseerd.

We merken dat de meerderheid van onze burgers en particulieren zich wel aan de afspraken houdt! Wij zullen als politiedienst de maatregelen correct handhaven en hopen blijvend te kunnen rekenen op de samenwerking met onze burgers. Vermoedens van overtredingen mogen steeds gemeld worden aan onze politiedienst. #SamenMetRespect

 

Logo Getevallei