Fiets gestolen?! Doe steeds aangifte bij de politie!

Op sociale media merken we dat er steeds meer gesproken wordt over fietsdiefstallen in onze regio. Als politiedienst stellen we echter vast dat er weinig aangiftes gebeuren van fietsdiefstallen. 

Wij willen onze burgers vragen om steeds aangifte te doen! Enkel indien onze diensten tijdig op de hoogte worden gebracht kan er verder onderzoek gebeuren. Op deze manier kunnen de juiste middelen worden ingezet en heeft u meer kans dat uw fiets alsnog kan worden teruggevonden.

Aangifte kan je zowel bij het plaatselijk politiekantoor doen als via het internet. Het e-loket van de politie vind je terug op www.police-on-web.be.

Zorg dat je een zo goed mogelijke beschrijving van je fiets kan geven (merk, kleur, type,  eventueel graveernummer,...) Een foto van je fiets op je smartphone is steeds een handig hulpmiddel.

Neem ook steeds een kijkje op de website www.gevondenfietsen.be om op zoek te gaan naar uw fiets. Op deze website worden alle fietsen geplaatst die politie of stadsdiensten terugvinden. In enkele muisklikken krijgt u een overzicht van fietsen die voldoen aan de beschrijving van jouw fiets.