Gerechtelijke actie in politiezone Getevallei

Gisteren werd er een korte gerechtelijke actie gehouden in onze politiezone. Deze actie kaderde in het actieplan woninginbraken van het zonale veiligheidsplan van de politiezone.

Er werden 2 controleposten opgezet en op elke controlepost werden alle voertuigen gestopt en werd er aan de bestuurders de reden van controle meegedeeld. Elk voertuig werd visueel gecontroleerd en bepaalde voertuigen en personen werden aan een verdere diepgaandere controle onderworpen. Naast de controleposten werd er ook extra gepatrouilleerd op het ganse grondgebied en werden er controles uitgevoerd.

patrouille interventie

Op de Hannuitsesteenweg in Landen werden 9 voertuigen en 15 personen aan een diepgaandere controle onderworpen. Alle controles waren negatief.

Op de Oostelijke ring in Tienen werden 6 voertuigen en 8 personen aan een verdere controle onderworpen. Er werd één bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van verdovende middelen, waarvoor er een proces-verbaal werd opgesteld.

De extra patrouilles van de ploegen op het terrein controleerden 12 voertuigen en 31 personen. Er werd een mes en een joint in beslag genomen. Daarnaast werd er nog een onmiddellijke inning gesteld voor een vervallen keuring van een voertuig.

Samen werken we aan veiligheid! #SamenMetRespect

Labels