Onderzoek van politiezone Getevallei zorgt voor veroordeling van daders van verschillende inbraken te Landen

In september 2021 en november 2021 werden er in Landen verschillende diefstallen gepleegd in woningen, voertuigen, tuinhuisjes en winkels. Dankzij doorgedreven onderzoek van de recherchedienst, alsook de inzet van de interventieploegen op het terrein kwam het tot een doorbraak in het dossier. De nauwe samenwerking tussen de verschillende diensten van onze politiezone heeft er mee voor gezorgd dat de daders geïdentificeerd en opgespoord konden worden en tevens konden gelinkt worden aan verschillende inbraken in Landen.

Foto vingerafdruk

Een sterk dossier zorgde ervoor dat de daders door de rechtbank veroordeeld werden voor verscheidene feiten. Een eerste dader werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, een tweede tot 1 jaar gevangenisstraf en een derde dader tot 6 maanden gevangenisstraf. Twee andere minderjarige daders werden doorverwezen naar de jeugdrechtbank.

In politiezone Getevallei zeggen we NEEN tegen inbraak. De samenwerking met onze burgers is zeer waardevol om potentiële daders te vatten. Immers het melden van verdachte situaties zorgt ervoor dat onze ploegen snel ter plaatse zijn om te bekijken wat er aan de hand is en de nodige controles uit te voeren. Ook de doorgedreven samenwerking tussen de diensten binnen de politiezone resulteert steeds in mooie resultaten. #SamenMetRespect