Politiezone Getevallei stelde 65 pv’s op wegens inbreuken op de coronamaatregelen

Sinds de start van de coronamaatregelen op 13 maart werden er in onze politiezone in totaliteit 65 processen-verbaal opgesteld. Het gaat dan vooral om overtredingen inzake het samenscholingsverbod, het maken van niet-essentiële verplaatsingen en handelszaken die zich niet hielden aan het sluiten van hun zaak. In totaal werden er 149 mensen geverbaliseerd.

We merken op dat er nog steeds overtredingen worden vastgesteld inzake het samenscholingsverbod. De laatste dagen stellen we vast dat jongeren het moeilijk hebben om de regels te respecteren. We doen daarom een oproep om zich aan de regels te houden en het gezond verstand te gebruiken zodat we ieders welzijn kunnen waarborgen. Ook jongere mensen worden immers niet gespaard van het corona-virus en samenkomen met andere jongeren vormt dan ook een groot potentieel besmettingsgevaar.

Als politiezone garanderen wij de basiswerking en worden er dagelijks ook extra ploegen ingezet om het naleven van de maatregelen te controleren. Er wordt gepatrouilleerd over het hele grondgebied, handels-en voedingszaken worden gecontroleerd en meldingen van burgers inzake overtredingen worden steeds nagegaan.

Bedankt aan de overgrote meerderheid van burgers die de maatregelen wel nauwgezet opvolgen! #SamenMetRespect

 

Logo Getevallei