Politiezone Getevallei voert deze week acties in het kader van de nationale actie “1 dag niet”!

Dit jaar vindt de zevende editie plaats van de nationale actie “1 dag niet” tijdens de week van 19 tot en met 25 oktober. Het doel van deze actie is om burgers te sensibiliseren voor het belang van inbraakpreventie en hen aan te zetten om hun woning beter te beveiligen.

Één van de prioriteiten in het zonale veiligheidsplan van onze politiezone is het fenomeen van woninginbraken. Als politiedienst worden er op regelmatige tijdstippen preventieve acties gedaan om inbrekers enerzijds te ontmoedigen en anderzijds de pakkans van mogelijke daders te verhogen.

Afbeelding: 1 dag niet!

Politiezone Getevallei doet deze week uiteraard mee aan de nationale actie en doet dit op volgende manieren:

  • De wijkinspecteurs van de politiezone gaan de hele week gericht op pad en zullen een veiligheidsscan uitvoeren in hun wijk. Indien ze situaties opmerken die aanlokkelijk zouden kunnen zijn voor inbrekers, zullen zij een ‘voetje’ in uw brievenbus achterlaten. Hierop zal je meer informatie vinden over wat er juist werd opgemerkt en waar je terecht kan voor informatie.
  • Er worden op het terrein ook verschillende specifieke controles uitgevoerd.

We willen ook aan elke burger vragen om verdachte situaties steeds te melden aan onze politiedienst op het nummer 101. Samen kunnen we inbraken voorkomen! Doe jij ook mee?!

1 dag niet! (2020)