11 miljoen redenen om de regels na te leven

Jullie gezondheid beschermen is ook een prioriteit voor ons. We geven het voorbeeld door deel te nemen aan de campagne #11miljoenredenen. Ontdek wekelijks onze nieuwe getuigen.  

DRL

Ook de politie wil de Covid-19-curve doen zakken. Onze getuigen geven je hun goede redenen om de regels na te leven en door te zetten. Gemotiveerder dan ooit nemen deze politieagenten of burgerpersoneelsleden deel aan de campagne '11 miljoen redenen om vol te houden'.  

Ontdek week na week onze nieuwe getuigenissen.
#11miljoenredenen   #samentegencorona

Meer info:  11miljoenredenen.be  

Het belangrijkste deel van Sonia's werk, als eerste wijkinspecteur van de politiezone SamSom, bestaat erin in contact te staan met de bewoners van haar wijk. Vriendelijk zijn en een voorbeeldfunctie vervullen zijn voor haar essentiële criteria.

Sonia

Serge en Raymond zijn systeembeheerders bij de Coördinatie- en steundirectie van Namen. Dagelijks bieden ze hun collega’s bijstand zodat ze efficiënt kunnen telewerken. Maar ze verlangen ernaar hen naar het werk te zien terugkeren! #11miljoenredenen

serge - raymond

Kevin, inspecteur en specialist geweldbeheersing bij de politiezone Moeskroen, ondervindt de gevolgen van de maatregelen aan den lijve. Doe zoals hij en hou je aan de regels zodat we snel weer kunnen gaan trainen zoals vroeger.
 

11M PZ Moeskroen Nederlands

Als beveiligingsagent bij de Directie beveiliging (DAB) patrouilleert Nicolas in en rond het luchthavengebouw van Brussel Nationaal. Omwille van de corona-pandemie werd zijn takenpakket uitgebreid: hij controleert nu ook PLF-formulieren (Passenger Locator Form), gaat de echtheid van Covid-attesten na en checkt of passagiers hun mondmasker dragen. Net als de passagiers wil hij zo snel mogelijk opnieuw veilig op reis kunnen vertrekken en genieten.

11M LPA Nederlands

Kevin werkt als inspecteur bij de wijkwerking in de politiezone Montgomery, meer bepaald in Sint-Lambrechts-Woluwe. Het studentenleven bepaalt er in grote mate zijn dagelijkse bezigheden.
#11miljoenredenen

11M - INP Kevin

Opendeurdagen en jobbeurzen zijn dé ideale gelegenheden voor potentiële kandidaten om de verschillende politiediensten te leren kennen en om collega’s van op het terrein te ontmoeten. Als hoofd van de sectie Talent Acquisition bij de dienst Rekrutering en Selectie is het de verantwoordelijkheid van Nathalie en haar team om deze kandidaten zo goed mogelijk te informeren over de diverse jobmogelijkheden bij de politie. Het rekruteringsdoel dit jaar: de aanwerving van 1600 nieuwe inspecteurs!

Nathalie Adam

Voor Elke, eerste inspecteur van de hondenbrigade van de lokale politiezone Brussel-West, en voor haar trouwe viervoeter Volt, een patrouillehond, is doorzettingsvermogen de sleutel tot succes. Laten we net als zij nog even doorbijten!
#11miljoenredenen

INP Elke BXL West

Kinderen worden tijdens deze pandemie vaker het slachtoffer van online grooming, want niet alleen zij hebben nu meer 'tijd' achter hun scherm en op sociale media ... Als lid van de Unit Childabuse van DJSOC voert Monja onderzoek naar de aanmaak en verspreiding van beeldmateriaal van seksueel misbruik bij minderjarigen.
#11miljoenredenen

Child abuse

Christopher, hoofdinspecteur bij de Lokale Politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene, is onder andere betrokken bij de organisatie van de 'kadetteneenheid PolBru'. Dit mooie project maakt jonge vrijwilligers wegwijs in het politievak.
 

Cadetten PolBru

Hoofdinspecteur Alain Simon is docent in de afdeling Management van de Nationale Politieacademie (ANPA). De aspirant-commissarissen zijn met hem via videoconferentie aan hun basisopleiding begonnen. Alain hoopt hen snel in levende lijve te zien!
 

HINPP Alain Simon

Net als Fanny en Carine, bedienden van het onthaal van de interventiedienst van de politiezone Mira, laten we van een afstand bij elkaar blijven ... Samen komen we er! #11miljoenredenen

Fanny & Carine

Als hoofd van de juridische dienst bij het Single Point of Operational Contact (SPOC) van de Directie van de internationale politiesamenwerking (CGI) van de Federale Politie leidt Delphine de procedures rond internationale signaleringen en informatie-uitwisseling mee in goede banen. Het SPOC van CGI staat 24/7 ter beschikking van de politiediensten en zijn partners ten behoeve van de gerechtelijke onderzoeken en slachtoffers van misdrijven.
#11miljoenredenen

CGI

Laat ons net als hoofdinspecteur Fabienne en commissaris Christophe van de lokale recherchedienst van de politiezone Ans / Saint-Nicolas ervan overtuigd zijn dat we onze gewoontes binnenkort opnieuw zullen kunnen opnemen als we de regels naleven.

Ans

Denis werkt als motomecanicien bij de Federale Politie. Hij herstelt en onderhoudt alle moto's die voor opleidingen worden gebruikt, alsook de moto's van de Wegpolitie Brabant en die van de speciale eenheden.

DRL

Als officier bij het interventiekorps en coördinator van de training Genegotieerd Beheer van de Openbare Ruimte, staat Dirk in voor het vlot en veilig verloop van evenementen in onze hoofdstad.

11 miljoen

Als korpschef van de politiezone Hauts-Pays respecteerde en handhaafde Patrice het dragen van het masker. Hij wordt nu goed beloond en kan in alle rust naar de kapper.

11 miljoen

Door corona zijn heel wat evenementen afgelast, waardoor de opdrachten van de Directie luchtsteun zijn afgenomen. Luchtwaarnemer Jessie draagt in de helikopter altijd haar mondmasker. Maximum twee personeelsleden mogen er nu tegelijk in plaatsnemen. Als eerste operationele vrouw bij de luchtsteun, vindt Jessie dat er gerust wat vrouwelijke collega's mogen bijkomen.

Jessie

Jurgen is inspecteur bij de wijkdienst van Politiezone Gent. Hij kijkt ernaar uit om opnieuw warme gesprekken te voeren en om weer echt nabij te zijn voor de inwoners van de stad. 

Jurgen

Roel is één van de zeven ambulanciers bij de Medische dienst in Brussel. Verspreid over het hele land zijn ze met 14 in totaal. Hij is zo gemotiveerd en doet zijn werk zo graag, dat hij – net als zijn collega’s - naast zijn job bij de politie ook een job in de zorg heeft: hij is ambulancier bij de brandweer van Asse. Bij risicovolle interventies van de speciale eenheden bijvoorbeeld, worden de ambulanciers mee op pad gestuurd. Samen met een collega-arts kunnen zij dezelfde medische handelingen uitvoeren als een MUG-arts.

Roel

Voor Jan, die als scholenagent in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout werkt met jongeren tussen 12 en 18 jaar, is het belangrijk om open gesprekken te kunnen voeren. Hij roept de jeugd op om, net als hij, het masker te blijven dragen.

Jan

Uit respect voor zijn ouders en grootouders staan Steven en zijn trouwe viervoeter Viking alle dagen klaar om onze helden uit de zorg te beschermen.

Steven

Net als hoofdinspecteur Johan van de politiezone La Louvière hebben we allemaal zin om opnieuw feest te vieren. Volg zijn voorbeeld en respecteer de regels om onze festiviteiten zo snel mogelijk opnieuw te laten doorgaan!

Johan

Als lid van de interventiedienst van de Spoorwegpolitie, komt Laurent tussenbeide op het spoorwegennet van het Brusselse Gewest en van Waals- en Vlaams-Brabant, alsook op het Brusselse metro- en premetronet.

Laurent

Volhouden, ondanks de bijzondere werkomstandigheden. Dat is wat inspecteur Caroline en commissaris François van de politiezone Namur Capitale dagelijks doen. Draag jullie masker en hou vol, net als hen.

Caroline & Johan

Niks dan respect voor het onderhoudspersoneel van de Geïntegreerde Politie dat in deze coronatijden een essentiële functie heeft. Dagelijks reinigen ze het sanitair en contactpunten als liftknoppen, deurklinken, automaten en printers.

Beyan

Op het terrein staan Kristof en Yenthe in alle weersomstandigheden klaar voor de burgers van de politiezone Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken. Ten dienste van de bevolking zijn ze er om de regels te handhaven, maar ook om ze zelf te respecteren.

PZ Trudo

Eén van de opdrachten van de politie te paard is het beheer van evenementen zoals festivals, carnavals, manifestaties enz. Omwille van de coronacrisis staan er geen evenementen meer op het programma en daar zouden de politieruiters graag verandering in zien! #11miljoenredenen

11 miljoen CAV

Jill, onthaalmedewerkster bij de politiezone Minos, begroet de mensen graag met een brede glimlach. Om dat weer snel te kunnen doen, respecteert ze de regels en draagt ze haar masker. #samentegencorona

11 miljoen Minos

Veilig omgaan met DNA-materiaal is dagelijkse kost voor Katty in haar zoektocht naar vermiste personen. #11miljoenredenen

11 miljoen - cel vermiste personen

"Als hoofdinspecteur bij de @PZBrasschaat ligt mijn werk me nauw aan het hart. Ondanks de verplichte afstand ben ik er niet alleen voor mijn collega's, maar voor iedereen." #11miljoenredenen #samentegencorona

PZ Braaschaat

Françoise legt de ‘focus’ op het naleven van de anti-Covidregels. Laten we samen volhouden zoals zij, zodat we weer snel lachende gezichten zien! #Allensamentegencorona

Françoise

Als lid van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie wil Grey zoveel en zo kwalitatief mogelijk corruptiedossiers onderzoeken m.b.t. passieve en actieve omkoping, openbare en private omkoping, knevelarij, subsidiefraude, fraude inzake overheidsopdrachten en nog veel meer.

11 miljoen

Met veel toewijding tussenbeide komen, maakt deel uit van de dagelijkse opdrachten van Anke en Nathan in de politiezone Carma. Zoals zij, draag je masker om elkaar te beschermen.

11 miljoen

Om weer samen met alle zeilen vooruit te kunnen … Kijk je ook uit naar zorgeloos werk- of vakantieplezier op het water? Daarom is het zo belangrijk om nu nog even vol te houden, net als Dirk van de Scheepvaartpolitie. #samentegencorona #11miljoenredenen

SPN

Zoeken naar vermiste personen en ze ook terugvinden, het is een job die ongelooflijk veel inzet vereist. Het werk van Marjan bij de Cel Vermiste Personen van de Federale Politie stopt nooit, coronacrisis of niet. Het motto van haar team, ‘Zeg nooit nooit’, is zeker ook van toepassing op de huidige gezondheidscrisis. Want het virus ontziet niemand. #11miljoenredenen

Cel Vermiste Personen

We willen allemaal terug de kleine geneugten van het leven herontdekken, zoals hand in hand genieten van de kust met al wie ons nauw aan het hart ligt. Daarom is het zo belangrijk om nu nog even vol te houden, net als Stephanie. #samentegencorona #11miljoenredenen

Stephanie - PZ West Kust

“Ik respecteer de regels en vraag iedereen dit te doen. Zo beschermen we elkaar en verslaan we samen - als één team met hetzelfde doel - het virus!” - Peter

Peter F

Dicht bij de mensen staan, maar op een veilige en respectvolle manier door de maatregelen tegen Covid-19 na te leven. Net als Peter, wijkinspecteur in de Limburgse politiezone Trudo, hebben we allemaal 11 miljoen goede redenen om vol te houden.

11 miljoen redenen

Commissaris Daniel De Nève neemt ook deel aan de campagne #11miljoenredenen. Als lid van de Federale Wegpolitie presenteerde hij het programma Contacts van 1990 tot 2001. En hij hoopt snel opnieuw echt contact met jullie te hebben! #samentegencorona.

Daniel De Neve

Wapen je met een masker en hou het veilig voor ons allemaal, net zoals Rémy, inspecteur bij de politiezone Charleroi #samentegencorona #11miljoenredenen

Rémy, inspecteur bij de politiezone Charleroi

Dicht bij de mensen staan, maar tegelijk de maatregelen tegen Covid-19 naleven. Net als Marine, inspecteur bij de wijkwerking van de politiezone Charleroi Centre, hebben we allemaal 11 miljoen goede redenen om vol te houden. #samentegencorona #11miljoenredenen

Marine, inspecteur bij de wijkwerking van de politiezone Charleroi Centre

Wie al zo vaak met de dood werd geconfronteerd als Régis bij het Disaster Victim Identification Team (DVI), die leert de waarde van het leven te appreciëren. Doe zoals hem en leef de maatregelen tegen Covid-19 na. Hou vol! - Régis #samentegencorona

Régis, DVI

Of we nu Brusselaar, Antwerpenaar of Namenaar zijn: laten we de maatregelen tegen Covid-19 verder respecteren. Net als Jürgen, inspecteur op de fiets, hebben we allemaal 11 miljoen goede redenen om vol te houden. #samentegencorona #11miljoenredenen  @zpz_polbru

Jürgen, inspecteur op de fiets

Ook de politie wil het coronavirus om miljoenen goede redenen indijken. Commissaris Guy Theyskens is de eerste die ons uitlegt waarom ... Ontdek onze volgende getuigen in de komende dagen en weken. #11miljoenredenen #samentegencorona

Commissaris Guy Theyskens