21 juliviering in het teken van de 20ste verjaardag van de Geïntegreerde Politie

Dit jaar viert de Geïntegreerde Politie haar twintigste verjaardag. Tijd om even terug te blikken maar ook vooruit te kijken! Het Politiedorp in Brussel ter gelegenheid van de Nationale feestdag zou hét event zijn geweest om samen met jong en oud deze verjaardag te vieren. Door de uitzonderlijke coronasituatie is dit dit jaar niet mogelijk, maar als alternatief kunnen we een virtueel politiedorp organiseren.

Twintig jaar na startdatum: de Geïntegreerde Politie, veelzijdigheid troef!

Deze verjaardagswebsite loodst je doorheen de recente geschiedenis van de Geïntegreerde Politie aan de hand van twintig blikvangers - tien bij de Federale Politie en tien bij de Lokale Politie. Twintig gelegenheidsblikvangers: federale entiteiten en politiezones, specifieke actieterreinen en middelen, basisfunctionaliteiten en criminaliteitsfenomenen …  

Je vindt telkens een korte presentatie, een overzicht van de mijlpalen die de afgelopen twintig jaar hebben gemarkeerd – met een knipoog naar dé uitdagingen waar we vandaag voor staan: innovatie en digitalisering – en als uitsmijter een staalkaart van de jobprofielen waarnaar de Federale Politie en Lokale Politie op zoek zijn. 

Van 1 juli, dag van de lancering van de website www.politie.be/politiedorp, tot 21 juli voeren we een socialemediacampagne waarbij dagelijks één van de twintig blikvangers in de kijker wordt gezet. 

 

Loopbaanmogelijkheden 

Het virtuele politiedorp is ook een opportuniteit om de veelheid aan carrièremogelijkheden bij de Geïntegreerde Politie te belichten. Elk jaar wil de politie haar rangen versterken met minstens 1 600 nieuwe medewerkers. Om potentiële kandidaten te informeren en over de brug te halen, staat er voor 21 juli een virtuele infodag in de stellingen. Dit wordt opnieuw een uitgelezen opportuniteit voor onze ambassadeurs-politiemedewerkers om de dialoog aan te gaan met mogelijks toekomstige collega’s!  

We wensen je alvast veel kijk- en leesplezier tijdens de virtuele ontdekkingstocht op www.politie.be/politiedorp

 

 

Meer info ...