7 dagen voor de 7 letters van het woord RESPECT

Onze ploegen hebben het beste van zichzelf gegeven tijdens de coronacrisis. Gedurende zeven dagen zetten we hen in de kijker. Zeven is ook het aantal letters van het woord RESPECT, ons thema voor 21 juli. Omdat iedereen applaus verdient.
Bravo en bedankt iedereen!
#2107 #RESPECT

De eerste letter van het woord RESPECT is de R van Recherche.

De ploegen van de Federale Gerechtelijke Politie, waaronder die van de Technische en Wetenschappelijke Politie, hebben door Covid-19 anders leren werken om de dienstverlening te blijven garanderen.

Ontdek hun werk voor de crisis: https://youtu.be/wAhcw52pWdg

 

De E in RESPECT staat voor 'endurance', het Engelse woord voor doorzettingsvermogen. 

"Samen maken we het verschil!” Deze slogan illustreert onze meerwaarde tijdens de coronacrisis. De Lokale Politie door het feit dat ze dicht bij de burgers staat en de Federale Politie in de uitvoering van haar gespecialiseerde en bovenlokale opdrachten.

Ontdek wie doet wat : https://youtu.be/uKJqcRcHOFs

 

Focus op de S van het woord RESPECT, ook de S van ‘Security’ (veiligheid)

De leden van de Spoorwegpolitie zijn voortdurend aan het werk om de veiligheid van de burgers en de naleving van de gezondheidsmaatregelen in trein en metro te verzekeren. Wij bedanken hen voor hun aanwezigheid op het openbaar vervoer!

Ontdek de video : https://youtu.be/8RAtVZI6tvg

 

De P in RESPECT staat voor 'Protection'

Hét sleutelwoord binnen onze organisatie en van fundamenteel belang bij de ondersteuning op het terrein. Bedankt aan de Directie van de logistiek en de vrijwilligers voor de vindingrijkheid en beschikbaarheid! 

Ontdek de video : https://youtu.be/kEjbGAvTVls

 

De E van #RESPECT is gelinkt aan de verhoogde waakzaamheid aan de grenzen om een 'Escape' (ontvluchting) te vermijden.

Een knipoog naar de Luchtvaartpolitie. Tijdens de Covid-19-crisis zijn de ploegen trouw op post gebleven om aankomende en vertrekkende reizigers in de luchthavens te controleren. Die opdracht blijft actueel: raadpleeg https://diplomatie.belgium.be alvorens je reis aan te vatten. 

Ontdek de video : https://youtu.be/tuDefwneU08

 

De letter C van RESPECT is gewijd aan het woord ‘Control’ (Controle).

Deze taak voeren de hondengeleiders uiterst professioneel uit. Bij ons zijn de dieren meer dan trouwe metgezellen. Het zijn voor de eenheden op het terrein dierbare collega's, zeker in deze coronaperiode. Bravo en bedankt aan de hondengeleiders! 

Ontdek de video : https://youtu.be/Us0Fk7VgFpk

 

Bedankt aan onze trouwe volgers en RESPECT voor jullie solidariteit

Velen onder jullie volgden onze campagne #RESPECT, gewijd aan verschillende eenheden in de strijd tegen de Covid-19-crisis. Hoewel 21 juli anders dan de andere jaren zal zijn, blijven we aanwezig en zullen we de hele dag lang berichten, foto’s en video’s posten. 

Merci et RESPECT