Ah ja, die van de Federale Politie!

De media zijn onmisbare partners voor de Federale Politie: mede via hen brengen we verslag uit, bereiken we de bevolking, verantwoorden we ons en dragen we het imago van onze organisatie uit. Om dit imago te belichamen, schuift de Federale Politie voortaan een duo naar voren: adviseur Sarah Frederickx en hoofdinspecteur Régis Kalut.

Sarah Frederickx (28 jaar) heeft al een mooie ervaring opgebouwd in onze organisatie. Met een master in de criminologie op zak begon ze in 2013 als consulente syndicale relaties (DGR) bij de Federale Politie. Twee jaar geleden stapte ze over naar het persteam (CGC/Press & Media) als adviseur. Ze is bovendien ad interim verantwoordelijk voor de coördinatie van deze desk.

Ook voor Régis Kalut (46 jaar) is het een nieuwe uitdaging. Eerder deed hij interventiewerk bij de Lokale Politie van Beauvechain, was hij aan de slag als gespecialiseerd onderzoeker naar milieucriminaliteit en werkte hij mee aan de identificatie van slachtoffers. Hij coördineerde onder meer de sectie opsporingen in gevaarlijke omstandigheden voor het Disaster Victim Identification team (DVI). Zijn troeven : zijn kennis van de politiestructuur, zijn terreinervaring en zijn grote beschikbaarheid.

Journalisten kunnen met vragen terecht bij de Desk Press & Media op 0477/501 801 (24 uur per dag / 7 dagen per week).