BOB-wintercampagne: ondanks coronamaatregelen blaast 2,24% van de gecontroleerde bestuurders positief

BRUSSEL, 28/01/2021. – Ondanks de coronamaatregelen werden van 11 december 2020 tot 25 januari 2021 door politiediensten over het hele land alcoholcontroles uitgevoerd in het kader van de BOB-wintercampagne. In totaal werden 109.932 bestuurders gecontroleerd door de Federale Wegpolitie en de Lokale Politie. 2,24% van hen blies positief.

BOB-wintercampagne 2020-2021: 2,24% van de gecontroleerde bestuurders onder invloed

Van de in totaal 109.932 uitgevoerde testen tijdens deze BOB-wintercampagne, waren er 2.458 positief. Dat betekent dat 2,24% van de gecontroleerde bestuurders onder invloed was van alcohol.

De afgelopen maanden, met inbegrip van de feestdagen, zagen er door de coronacrisis heel anders uit dan andere jaren. De BOB-wintercampagne was daarop geen uitzondering. Door de extra maatregelen om de alcoholcontroles veilig te laten verlopen, werden er dit jaar minder bestuurders gecontroleerd dan andere jaren. Ook de avondklok en andere coronamaatregelen zorgden voor een bijzondere context. De resultaten van deze BOB-wintercampagne zijn dus moeilijk te vergelijken met voorgaande edities. Al maken de resultaten wel één ding duidelijk: de strijd tegen rijden onder invloed blijft belangrijk, ook in coronatijden.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden: “We stellen vast dat de avondklok en de sluiting van de cafés en restaurants niet verhinderen dat sommige bestuurders onder invloed achter het stuur kruipen. Zij brengen hiermee niet alleen hun leven, maar ook dat van anderen in gevaar. We blijven inzetten op de strijd tegen rijden onder invloed en andere verkeersinbreuken die aan de basis liggen van dodelijke of ernstige verkeersongevallen.”

De volledige resultaten van deze BOB-wintercampagne zijn beschikbaar op onze website: www.verkeersstatistieken.federalepolitie.be.

Labels