Buurlanden trainen toekomstige politiepaarden samen

Vandaag hebben majoor Bart Maandag, commandant van de bereden brigade van de Nederlandse Koninklijke Marechaussee, en kapitein Arthur Schoonhoven, hoofdinstructeur van de bereden brigade, een bezoek gebracht aan de Federale Politie. 

Sinds februari dit jaar zijn er wekelijks twee à drie Nederlandse collega-ruiters hier in België om toekomstige politiepaarden af te richten en op te leiden. “Ik ben blij dat we eindelijk iets kunnen terugdoen”, zegt Arthur Schoonhoven. “Vermits wij geen eigen paarden hebben, lenen wij jaarlijks voor Prinsjesdag een 30-tal paarden van de Belgische Federale Politie.”

“De Federale Politie heeft al 17 jaar lang een zeer sterke en vriendschappelijke samenwerking opgebouwd met de Koninklijke Marechaussee”, volgens Benoit Van Houtte, de directeur van Directie openbare veiligheid (DGA/DAS).

Commissaris-generaal Marc De Mesmaeker woonde samen met de Nederlandse collega’s de demonstratie bij. Hij kreeg te zien hoe de zes ruiters - twee Nederlandse dames van de Koninklijke Marechaussee en vier ruiters van de Federale Politie - de jonge paarden in opleiding samen met de ervaren politiepaarden trainen om in alle omstandigheden rustig te blijven.