De Federale Politie bestrijdt overlast … te paard

In januari en februari trok de Federale Politie meermaals naar Vlaams-Brabant voor diverse operaties. Die operaties waren onderdeel van een partnerschap met de lokale politiezone Demerdal-DSZ (arrondissement Leuven). Het doel was verschillende vormen van overlast te bestrijden, zoals drugshandel en inbraken.

Cavalerie federale politie

De aanwezigheid van de collega’s van de Federale Politie in de politiezone Demerdal-DSZ (Diest/ Scherpenheuvel-Zichem) ging zeker niet onopgemerkt voorbij. De politieagenten verplaatsten zich namelijk te paard! De federale politieagenten te paard moesten vooral het veiligheidsgevoel bij de bevolking versterken.

Ik maak al sinds 1995 deel uit van het team. Ik ben van kinds af verzot op paarden”, vertelt hoofdinspecteur Coen Dobbelaere. Hij is lid van de cavalerie binnen de Directie openbare veiligheid van de Federale Politie. De aanwezigheid van paarden werkt drempelverlagend. “We staan dichter bij de burgers die de dieren soms komen aaien of voederen. Paarden bieden ook voordelen voor de politie: vanuit de hoogte hebben we een beter zicht op wat er gebeurt.”

Cavalerie