De politie ontmoet haar jonge collega's in spe

Op maandag 21 oktober nam de Federale Politie deel aan de grote jobbeurs ‘Young Talent in Action’ die het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) organiseerde in Bozar. De hele dag konden studenten, jonge ondernemers, starters en werkzoekenden kennismaken met een honderdtal organisaties en bedrijven, waaronder ook de Federale Politie. Op het programma: speeddates, (labo)workshops rond het politiewerk op een plaats delict en presentaties over beroepen en passies. Dit was voor de aanwezige jeugd dé gelegenheid om de diverse jobs en loopbaanmogelijkheden bij de politie te ontdekken.

De Federale Politie greep deze kans om de jongeren meer te vertellen over de jobmogelijkheden, uitdagingen en dagelijkse realiteit bij de politie. Zo leerden ze hoe het nemen van vingerafdrukken, de beveiliging van gevangenen en een interventie bij een burenruzie concreet in zijn werk gaan. Ze kregen ook informatie over de mogelijkheden om als burger bij de politie aan de slag te gaan, bijvoorbeeld als misdrijf- of risicoanalist, ICT-expert, secretariaatsmedewerker of medewerker op de communicatiedienst.

Dominique Van Ryckeghem, directrice-generaal ad interim van de Directie van het Middelenbeheer en de Informatie: “De politie staat voor één organisatie, met honderden verschillende jobs. Jobs die je de kans geven je steentje bij te dragen aan de maatschappij. Jobs die je de gelegenheid geven jezelf, samen met je collega’s, maximaal te ontplooien en een mooie, afwisselende carrière uit te bouwen. Dàt en werkzekerheid zijn enkele van de grote voordelen van werken bij de politie.”

De politie was goed vertegenwoordigd op de jobbeurs, met medewerkers van de lokale politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene, de Directie van de politionele informatie en ICT van de Federale Politie, de laboratoria van de Federale Gerechtelijke Politie, de Luchtvaartpolitie en de dienst Rekrutering en Selectie. De commissaris-generaal van de Federale Politie, twee korpschefs van de Lokale Politie (zones Rhode-Schelde en Brussel-Hoofdstad/Elsene), een gerechtelijk directeur en de directrice-generaal ad interim van de Algemene directie van het middelenbeheer en de informatie waren aanwezig om met de jongeren te praten.

Alle jobmogelijkheden zijn te vinden op de site www.jobpol.be