Deklading tonijn onderschept in Lebbeke

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen heeft op verzoek van de Nederlandse Politie een vrachtwagen met container onderschept in een bedrijf te Lebbeke. Hierbij werden ook acht verdachten opgepakt. De Nederlandse politie had bijna 3 ton cocaïne ontdekt in de container, verborgen in een deklading bevroren tonijn.

Actua

Op 25 maart kreeg de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen de vraag van de Nederlandse politie om bijstand te geven bij de onderschepping van een vrachtwagen met een container die vanuit Nederland richting Oost-Vlaanderen reed. De Nederlandse Politie had in Nederland bijna 3 ton cocaïne ontdekt in de container. De speciale eenheden van de Federale Politie werden ingezet en konden de vrachtwagen, die in een loods te Lebbeke was binnengereden, onderscheppen. Er werden ook acht verdachten opgepakt: drie Nederlanders, vier Belgen en een Turk.

De container met een deklading van ongeveer 20 ton diepgevroren tonijn werd door de Civiele Bescherming overgeladen met oog op vernietiging.  

De acht verdachten werden op 26 maart voor de onderzoeksrechter te Dendermonde geleid. Zes personen werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst, twee anderen werden vrijgelaten onder voorwaarden.

Het onderzoek in samenwerking met de Nederlandse Politie loopt verder.

Labels