Flitscontrole Wegpolitie Oost-Vlaanderen: 12,9% in overtreding

BRUSSEL, 28/12/2020. – Op zaterdag 26 december 2020 hield de Federale Wegpolitie Oost-Vlaanderen een flitscontrole op de autosnelweg E17 tussen Lokeren en Waasmunster. 1 bestuurder op 9 was daarbij in overtreding. Het aantal snelheidsovertredingen op de autosnelwegen in de provincie Oost-Vlaanderen blijft hoog ondanks de coronamaatregelen.

Overdreven of onaangepaste snelheid speelt in ongeveer 1 op de 3 verkeersongevallen een bepalende rol. Overdreven snelheid is vaak recht evenredig met de ernst van het ongeval. De strijd tegen overdreven of onaangepaste snelheid is dus van essentieel belang om de vastgelegde doelstellingen op het vlak van verkeersveiligheid te bereiken.

Tijdens een snelheidscontrole door de Wegpolitie op de E17 tussen Lokeren en Waasmunster beging maar liefst 12,6 % van de gecontroleerde personen een snelheidsovertreding. 19 bestuurders reden sneller dan 171 km/uur en zullen hierdoor hun rijbewijs moeten inleveren. De wetgever voorziet voor deze snelheidsinbreuk een verval van het recht tot sturen, een fikse geldboete en het opnieuw afleggen van de rijgeschiktheidsproeven. Eén bestuurder werd zelfs geflitst aan een snelheid van 186 km/uur.

Labels