Flitsmarathon – Aantal snelheidsovertreders blijft te hoog

BRUSSEL, 09/10/2019. - Van dinsdag 8 oktober om 6 uur tot woensdag 9 oktober om 6 uur heeft de Federale Politie samen met de Lokale Politie een 24 uur durende flitsmarathon georganiseerd. In totaal werden 1 200 778 voertuigen gecontroleerd door 133 politiezones en de Federale Wegpolitie. Deze editie van de flitsmarathon leverde gemengde resultaten op.

Gemengde resultaten

Tijdens deze twaalfde editie reed 2,55 % van de gecontroleerde bestuurders (30 604 bestuurders) te snel en werden 181 rijbewijzen ingetrokken. Tijdens de vorige editie werd nog 2,71 % (29 450 bestuurders) betrapt op te snel rijden, en werden 65 rijbewijzen ingetrokken. De resultaten zijn dus gemengd: hoewel het percentage overtreders licht daalde, blijft een te groot aantal bestuurders de snelheidslimieten negeren.

 

Flitsmarathon

Bestuurders bewustmaken van de gevaren van te snel rijden

De politie benadrukt nogmaals dat overdreven snelheid één van de grootste doodsoorzaken in het verkeer is. Elke bestuurder die een snelheidsovertreding begaat, moet zich bewust zijn van de gevaren voor zijn of haar eigen veiligheid, maar ook voor die van de andere weggebruikers.

Met dit soort regelmatige en vooraf aangekondigde acties hoopt de politie op lange termijn bij te dragen tot een mentaliteitswijziging bij hardleerse bestuurders. Het doel is onze wegen veiliger te maken en zo het aantal verkeersdoden terug te dringen.

De politie blijft de strijd tegen snelheidsovertredingen het hele jaar door voeren.

Labels