Hulde aan onze winnaars! 

Het jaar 2021 is in schoonheid begonnen! De vier winnaars van de eerste 'Smart Policing Hackathon' namen officieel hun trofee in ontvangst die ze op 11 december vorig jaar hadden gewonnen. Onder de winnaars vinden we niet alleen gevestigde waarden en start-ups, maar ook getalenteerde en gemotiveerde jongeren.  

In de categorie Smart Operation feliciteren we het VandenBroele-team met zijn app 'BlueTraffic'! Met deze app kunnen politiemensen op straat snel formulieren, wetgeving en procedures opzoeken.  

In de categorie Smart Investigation onze felicitaties aan het Arinti-team dat met zijn slimme zoekmachine 'Tafuta' speurders wil helpen bij hun werk. Zo kan de politie meer structuur brengen in de grote hoeveelheid gegevens (personen, voertuigen, voorwerpen, telefoonnummers enz.) over de overtreders en ze toegankelijker maken voor de collega's. Daardoor zullen de speurders sneller verbanden leggen.  

We feliciteren ook van harte Criminal Records, het studententeam dat met zijn app 'Okay' eerste werd in de categorie Smart Interaction. Deze app moet de politie en de burgers, in het bijzonder jongeren, dichter bij elkaar brengen. Ze zullen de problemen waarmee ze kampen makkelijk kunnen melden en naar de juiste persoon worden doorverwezen. 

Tot slot onze felicitaties aan het The IT Crowd-team dat met zijn openbaar platform 'FCCU CTF' won in de categorie Smart Selection & Training. Dit platform moet het contact met de Federal Computer Crime Unit vergemakkelijken en als interne rekruteringstool dienen. De lokale Computer Crime Units zouden er ook van kunnen profiteren. 

Deze vier projecten hebben veel potentieel en de commissaris-generaal ijvert dan ook voor de concrete uitvoering ervan. Innovatie staat immers centraal in de opdrachten van onze organisatie.  

Bedankt iedereen voor jullie deelname en motivatie!