Inhuldiging van Perex 4.0 door Overheidsdienst Wallonië en SOFICO - De Wegpolitie zal over moderne infrastructuur beschikken

Vrijdag heeft de Federale Wegpolitie van Namen haar intrek genomen in het splinternieuwe 'Centre Perex' aan het verkeersknooppunt van Daussoulx. 

Vanuit dit verkeerscentrum wordt de situatie op de hoofdwegen in Wallonië opgevolgd en beheerd door Federale Wegpolitie en haar partners.     

Cameragegevens centraliseren, noodoproepen beantwoorden en aan de verschillende kanalen (websites, Info trafic …) informatie verstrekken. "Perex is een modelvoorbeeld van partnership tussen SPW, RTBF, Coyote en andere media waaraan we verkeersinformatie doorgeven", zegt commissaris Jean-Michel Tubetti, diensthoofd van de Federale Wegpolitie (WPR) van Namen.   

Gezien het belang van het Perex-centrum moest de uitrusting aan de meest recente eisen voldoen. Het merendeel van het materiaal dateert echter van de oprichting in 1999. Hoog tijd dus voor een grondige renovatie, tot groot genoegen van de ploegen! "De architecten van SPW hebben echt met onze behoeften rekening gehouden. We hebben dit project samen doen slagen", benadrukt commissaris Tubetti.   

Het gebouw is 800 m2 groot en telt vier verdiepingen. We vinden er het allernieuwste materiaal (controlepost, glasvezelnetwerk enz.) om in real time de situatie op het wegennet op te volgen en onze teams aan te sturen. Nieuw is ook het controlecentrum voor het waterwegennet.